SzavazásOrosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztató
A műholdas tv vétel fő hozadéka a tv nézés szabadsága

Kedve szerint válogathat, mindenkitől függetlenül a műsorok
között, akár ingyen, akár előfizetéses, akár mindkét rendszerben.
Nézhet külföldi tv adókat, hallgathat külföldi rádió csatornákat. Ha elköltözik magával viheti, de akár a nyaralóba is leugorhat némelyikkel.
Ha külföldön él, magyar tv és rádióműsorokhoz juthat.

Egy parabola antennával "kinyílik a világ".


műholdas SDTV rendszerek külföldi csatornák vétele műholdas HDTV rendszerekFix, egy fejjel szerelt rendszerek


Az ún. fix műholdas rendszerek egy kiválasztott műhold vételére alkalmas berendezések egy parabola antennával, fejjel és beltéri egységgel.
Alap esetben egy vételi helyet szolgálnak ki, de megoldható kettő, négy vagy nyolc vételi hely, illetve a közösségi kiépítés is. Lehetséges egy vagy több műhold beállítása is az igények alapján.
Már 60 cm átmérőjű parabolával is tökéletes vétel érhető el bizonyos Európát kiszolgáló műholdak estében.
Speciális igényekhez, pl. az Arabsat illetve a Türksat műholdak vételéhez legalább 100 cm-es, az orosz NTV+ vételéhez 120-140 cm-es átmérőjű antennát ajánlunk.
A méret mellett legalább olyan fontos a parabola tükör pontossága, minősége és a megfelelő rögzítés, beállítás is.

Lehetséges kártyaolvasós és HDTV vételre alkalmas kiépítés is.


Műholdvevő rendszerek felszereléssel kedvező áron:


SDTV műholdvevő ajánlataink HDTV műholdvevő ajánlataink


Fix, több fejjel szerelt rendszerek


Ha arra alkalmas méretű és formájú parabolát választunk, lehetséges több műhold vétele egy tányérral. A legtöbb 60-85 cm átmérőjű antenna alkalmas pl. a monoblock fej beszerelésére, amellyel az Astra és a Hotbird műholdak foghatók. Természetesen léteznek más kiépítések is, de a legtöbb elérhető műsor és a kedvező ár miatt ma ez a legnépszerűbb megoldás.
Ha egymástól távolabb eső műholdakkal próbálkoznánk, már érdemes a -fenti képen is látható, multifókuszos parabolát választanunk. Ezzel 20-30 fok is átfogható, és akár 16 műhold vétele is megoldható egy komolyabb típussal.
A fejek közötti átkapcsolás teljesen automatikus és egy pillanat alatt lejátszódik.

Néhány kivitelezhető műhold párosítás normál parabolával
(65-105 cm antenna méret), monoblock fejjel:

 • Astra1- Hotbird( 65-85 cm-es antenna)
 • Hotbird- Eurobird9A ( 80-100 cm- es antenna)
 • Astra1- Astra3 ( 70-90 cm-es antenna)
 • Astra1- W2 ( 80- 100 cm-es antenna)
 • Hotbird- W2 ( 80- 100 cm-es antenna)

  Multifókuszos antenna ( E85) használatával a következő műholdak is párosíthatók az Astra és hotbird műholddal:

 • Astra 1G (ukrán, román műsorok)
 • Astra 2 ( angol, SKY uk)
 • Astra 3 ( szlovák, cseh, holland szolgáltatók)
 • Astra 4 ( volt Sirius)- ukrán és balti csatornák
 • Eurobird9A ( magyar közszolgálati és francia adások)
 • Eutelsat7A ( török műsorok)
 • Thor ( UPC direct és román adások)
 • Eutelsat5 ( volt Atlanticbird)- francia műsorok
 • Amos ( ukrán, román)

  Bizonyos felsorolt műholdak ezzel a megoldással sem párosíthatók egymással.

  Lehetséges kártyaolvasós és HDTV vételre alkalmas kiépítés is. Illetve a szolgáltatói eszközök is használhatók, ha rendelkezik ilyennel.

  Ajánlatunk 2 műhold vételére Ajánlatunk 4 műhold vételére


 • Forgatható, motoros rendszerek


  A legtöbb műholdas program vételére ezek a rendszerek alkalmasak. Az adott földrajzi helyen fogható műholdak mindegyike elérhető egy megfelelően méretezett rendszerrel. A parabolaantennát egy elektronikus vezérlésű motor mozgatja a megfelelő pozícióba. A motor felépítése olyan, hogy a műholdak pályáját tökéletesen követi. Ennek feltétele természetesen a jó beállítás, ami nagy gyakorlatot és pontosságot igényel.

  Forgatós rendszerek két kivitelben rendelhetők:

  DiseqC motorral:

  Kompakt megoldás. Az antenna forgatását egy integrált motor-mechanika végzi, saját memóriával a beltéri egység utasítására.
  A forgatáshoz az energia a jel levezetésére szolgáló koax kábelen érkezik. Külön vezérlő kábelezést nem igényel. Elvileg bármilyen digitális beltéri egység jól kezeli, gyakorlatilag nem.

  Előnye: olcsón kivitelezhető, kis helyigényű
  Hátrány: nagy antennát nem bír el ( 90 cm felett nem szerelünk ilyenre)

  Hagyományos forgató motorral:

  A régi, klasszikus megoldás. Különálló mechanika és tolómotor. A beltéri egység mellett szükséges egy külön pozicionáló és egy négyeres kábel a koax mellé.

  Előnye: Nagy antennákkal is működik, könnyen javítható,
  Hátránya: Nehéz beszerezni a mechanikát és a pozicionert , költségesebb, csak az "öreg" szakik értenek hozzá


  Közösségi műholdas rendszerek


  Ebben az esetben egy központi helyen létesített antenna lát el műholdas jellel több vételi helyet illetve lakást. Tehát nem szükséges minden lakáshoz külön parabolát felszerelni. A rendszer fő eleme egy ún. multiswitch, amely jelek feldolgozását és szétosztását végzi.
  Társasházaknak, kisebb panzióknak, üdülőknek vagy több készülék esetén ideális megoldás!

  Közösségi rendszerek csak fix kiépítésben telepíthetők. A felszerelés egy vagy több műhold vételére is megoldható.
  Kiválóan bővíthető DVB-t vétellel is, így ingyenesen nézhető MinDig tv 7 csatornája, illetve MinDig tv Extra előfizetéssel több, mint 30 program. De megoldható műholdas előfizetéssel is kombinálni a közösségi rendszereket.( UPC Direct, olcsó tv).


  A műholdas vételről röviden

  A hagyományos földi sugárzásnál a fő problémát az jelenti, hogy a domborzati viszonyok jelentősen befolyásolják a vételt. A tv tornyokat ugyan a lehető legmegfelelőbb helyekre telepítik, a vétel mégis gyakran nehézségekbe ütközik. Ideális esetben az adó és a vevő antenna "látja" egymást, tehát semmilyen tereptárgy nem árnyékolja a vételt. Ellenkező esetben szellemképek sokasága illetve szemcsés, zajos kép jelenik meg a vevőkészüléken.
  Az idők során kiépültek ugyan az országos adóhálózatok (gerinc és átjátszóadók sokasága), mégis vannak helyek, ahol lehetetlen a tv vételt hagyományos módon megoldani.

  Ezért a szakemberek már a televíziózás hajnalán elgondolták, hogy a problémára az igazi megoldás a világűrből sugárzott tv adás lenne. Hiszen az eget szinte mindenhol lehet látni...
  Kezdetben még a Hold felszínére szerelt antennák is szóba kerültek. Természetesen ebből semmi nem valósult meg, hiszen a Hold helyzete folyamatosan változik a Földről nézve.
  A megoldást a műsorszóró műholdak elterjedése jelentette. Ezek olyan speciális "átjátszóadók", amelyek a Földdel együtt "keringenek" az Egyenlítő felett kb. 36 ezer km magasságban. Egyszerre "látják" az adó és a vevő antennát is, ráadásul olyan speciális a pályájuk, hogy a helyzetük állandó a fellövő és a vevőantennához képest.
  a külföldi tv csatornák vételéről  Világvevő Antennaszerviz - A legjobb vétel!
  (C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759