Orosz programok Európának
- 2018.08.21.

Július utolsó napjától újabb orosz tv programok foghatók az Astra 19 fokos pozícióból. A Hotbird- ről korábban átkerült R1 és R1Extrát követve elérhető a TVCI, a TV rus,az NTV Mir, az STS, a REN TV, az 5TV, a Domasnyh és a Perec Európának szánt verziója.


Regionális HDTV csatornák Bajorországból
- 2017.10.04.

Szeptember végétől több bajor regionális tv csatorna is HD minőségben sugároz az Astra műholdon. Valamennyi műsor vétele ingyenes.

továbbVáltozás a BBC World vételében
- 2017.10.01.

Megszűnik az Astra1 műholdon a BBC World hagyományos ( sd) rendszerű sugárzása. Az adás ebben a pozícióban a továbbiakban csakis HD felbontásban érhető el.

továbbEuronews új formában
- 2017.06.11.

Jelentősen átalakult az európai hírcsatorna struktúrája. A korábban több szinkron nyelven sugárzott program helyébe nemzeti változatok léptek, melyek önálló programként foghatók.

továbbVáltozás az MBC csatornák sugárzásában
- 2017.01.26.

A népszerű arab csatornák új frekvenciára költöztek a BADR műholdon. Szerencsére a programok továbbra is vehetők Budapesten, csak a korábbinál kisebb térerővel.Francia műsorok kódolása
- 2016.11.26.

2016 november 22.-én megszűnt az Eutelsat 5W műholdon a France 2, a France 3, a France 4, és a France ô programok ingyenes sugárzása. A jelenlegi információk szerint a programok csakis Fransat vagy TNTsat szolgáltatói dekóderrel foghatók.Az Euronews vételéről
- 2016.08.23.

A mindig tv ingyenes választékában 2016 augusztusában megszűnt az Euronews tesztadásának a sugárzása. A csatorna azonban műholdról továbbra is ingyenesen nézhető.

továbbIndul az M5 közszolgálati csatorna
- 2016.07.17.

Július 15.-én elindult az M5HD, az újabb állami tv program tesztsugárzása. A műsor a MinDig tv kínálatában és műholdról is elérhető.Változás a francia csatornák vételében
- 2016.04.09.

Franciaországban javában tart az átállás az mpeg4/HD rendszerű műholdas sugárzásra. 2016 április elején az Eutelsat W5 műholdról sugárzott francia csatornák vételi adatai is megváltoztak.

továbbMegszűnik az Austriasat
- 2016.03.20.

Április 30.-án befejezi a műsorszolgáltatást az Austriasat. A szolgáltatás kiváltására több lehetőség is rendelkezésre áll.

továbbA RAI UNO megszűnése a kábel hálózatokon
- 2015.12.20.

Január elejétől az egyik legnagyobb hazai kábelszolgáltató a RAI UNO műsorát lekapcsolja a hálózatáról. A program ennek ellenére műholdról továbbra is ingyenesen vehető, más RAI műsorokkal együtt.

továbbVáltozások a tv vételben
- 2015.07.01.

Július első napjától változik a közszolgálati adók műholdas sugárzása, a szolgáltatóknál alkalmazandó csatorna sorrend és a földfelszíni tv sugárzás is.Új csatornák a UPC Directen
- 2015.06.08.

Július elejétől az M4 HD, a Duna World HD és az M2 HD is elérhető lesz azon felhasználók számára, akik Direct Medium vagy annál nagyobb csomagra fizetnek elő.

továbbVáltozás a műholdas adásban
- 2015.06.07.

Június 30.-án lekapcsolják az Eutelsat9A műholdon a magyar közszolgálati csatornák hagyományos, mpeg2-SD rendszerű sugárzását. Az m1, m2, Duna és Duna World csatornák a továbbiakban erről a műholdról csak mpeg4-HD rendszerben foghatók.BBC World HD minőségben
- 2015.04.01.

Április elsején elindult a BBC World HD felbontású, ingyenes adása az Astra műholdon.

továbbElőfizetői növekedés a UPC Directnél
- 2015.02.12.

Sikeres évet zárt a műholdas tévészolgáltatók meghatározó szereplője a UPC Direct, mivel 3,95%-os előfizetői szám növekedést produkált az előző év folyamán, ezáltal a legnagyobb előrelépést tette a szolgáltatók között

továbbVáltozás a lengyel csatornák vételében
- 2014.12.21.

December utolsó estéjén leáll a lengyel közszolgálati TVP összes csatornájának az adása az Astra műholdon. A programok egy része másik műholdról továbbra is vehető.

továbbVáltozás az orosz csatornák vételében
- 2014.05.02.

Április végén az ABS2 műhold üzembe állásával jelentősen megváltoztak hazánkban is az orosz tv csatornák vételi lehetőségei.

továbbm3 csatorna a UPC Direkten
- 2014.03.16.

A retro tv csatornán kívül további műsorokkal is bővült a kinálat

tovább

Összes hír


englishAdatkezelési tájékoztató

Az AustriaSat Magyarország műholdas televízió és -rádió szolgáltatás 2016 április végén megszűnik.


A megszűnés következtében tv szolgáltatás nélkül maradó magyarországi felhasználók részére több technikai megoldás is rendelkezésre áll, hogy továbbra is elérhessék a tv csatornákat. A megszűnés természetesen érinti a korábbi műholdas Hello hd és Olcsó tv felhasználókat is.

Az alábbiakban felsorolunk néhány lehetőséget , hogy megkönnyítsük az átállással kapcsolatos döntést.


Az esetleges szerelési munkákban is örömmel állunk rendelkezésre.
MTVA kártya a közszolgálati műsorokra


Amennyiben a felhasználó saját beltéri egységgel, illetve CI modullal és DVB-s tv készülékkel rendelkezik, a legegyszerűbb, viszont a legkisebb magyar műsort kínáló megoldás az MTVA kártya beszerzése lehet.
Ezzel a kártyával továbbra is nézhető az m1, m2, Duna, Duna World, m3 és az m4sport műsor, továbbá az összes külföldi csatorna.

Itt kell megjegyezni, hogy a külföldi műsorok és az m1, m2, Duna és Duna world kódolatlan programjai előfizetői kártya nélkül is foghatók.

Antenna átállítás, új eszköz beszerzése nem szükséges.


Földrajzi lefedettség:

Tökéletesen megegyezik az austriasat lefedettségével.


UPC direct


A UPC Direct szintén műholdas szolgáltatás, amelyben a legtöbb haza tv csatorna elérhető, a HD minőségű csatornákat is bele értve


Lehetséges beltéri egységes és beltéri egység nélküli megoldás is az igényektől és a rendelkezésre álló eszközöktől függően.

Az idegen nyelvű műsorok vétele viszont csak speciális megoldásokkal garantálható. Mivel a UPC direct szolgáltatás a Thor műholdról érhető el, így a Hotbird és az EB9a műholdak külföldi programjai csak újabb parabola antenna felszerelésével érhetők el. Az ilyen beüzemelést csak felkészült szerelő tudja elvégezni.


UPC Direct csatornakiosztás (pdf)


Kapcsolatfelvétel és szerelési igény bejelentése


Földrajzi lefedettség:

Európa és Skandinávia déli része, Földközi-tenger nyugati medenceDigi tv


A Digi tv sorrendben a második műholdas tv szolgáltató volt
a magyar piacon, 2006 -ban indult


Amennyiben az austriasat által sugárzott összes sportműsort szeretné továbbra is nézni, ezt kizárólag a Digi műholdas rendszerével teheti meg. Az antennát a Thor.-Intelsat1002 műholdra kell átállítani.

A Digi szolgáltatása nálunk nem rendelhető.


Földrajzi lefedettség:

Európa és Skandinávia déli része, Földközi-tenger nyugati medenceMindig tv Extra


A Mindig tv extra a földi digitális sugárzású adás előfizetéses üzletága.


Amennyiben ezt a szolgáltatást választja a külföldi adásai mind megmaradnak, de hagyományos tetőantennát kell felszerelni és a vételhez digitális vételre alkalmas tv készülék vagy újabb set-top-box szükséges.

Földrajzi lefedettség:

Kizárólag Magyarország és a határ közvetlen környezete.Világvevő antenna- a legjobb vétel!
(C)Világvevő bt, az antenna szerelő. tel.: 06-30-9664-759